Formiran Savet VSS

U subotu, 1. jula 2017, na Paliću održana konstitutivna sednica Saveta Veslačkog saveza Srbije koga čine svi klubovi, članovi VSS

Shodno novom Statutu Veslačkog saveza Srbije u subotu, 1. jula 2017, na Paliću, za vreme održavanja 55. internacionalne regate “Vojvodina Open”, formiran je Savet VSS koga čine predstavnici svih klubova, članova Saveza. Konstitutivnoj, a potom i prvoj radnoj sednici Saveta prisustvovali su predstavnici 11 klubova, kao i vrhuška VSS – predsednik VSS Darko Majstorović, predsednik Izvršnog odbora Viktor Nikolić, potpredsednik Borislav Savić i generalni sekretar Nebojša Jevremović. Na osnovu ovlašćenja prvog čoveka srpskog veslanja Darka Majstorovića, potpredsedniku Borislavu Saviću poverena je uloga vođenja Saveta i koordinisanja rada između klubova i VSS, s čime su se složili predstavnici svih klubova.

Inače, prva sednica Saveta VSS je protekla u konstruktivnoj i otvorenoj diskusiji o mnogim aktuelnim temama. Utisak svih je bio da će formiranje ovog tela značajno doprineti unapređenju komunikacije između klubova i Saveza, kao i efikasnijem rešavanju svih problema s kojima se suočavaju klubovi, sve sa ciljem daljeg napretka srpskog veslanja. Takođe, najavljeno je da će do kraja godine biti održane još dve sednice Saveta VSS.