Ministar omladine i sporta ugostio osvajače evropske bronze

U petak, 2. juna 2017, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio prijem za Miloša Vasića, Nenada Beđika i trenera Nebojšu Ilića, osvajače bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za seniore u Račicama. U delegaciji Veslačkog saveza Srbije na prijemu u Palati Srbija bio i predsednik Izvršnog odbora Viktor Nikolić

U petak, 2. juna 2017, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ugostio je u Palati Srbija sportiste i delegacije Veslačkog saveza Srbije i Paraolimpijskog komiteta, koji su ostvarili sjajne rezultate na nedavno završenim Evropskom, odnosno Svetskom prvenstvu. Srpski veslački dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Nenad Beđik, osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama i ujedno i desetu medalju za Srbiju na prvenstvima Evrope u dvojcu bez kormilara.

Na ekipnom Prvenstvu sveta u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, ženska ekipa Srbije u sastavu Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Kristina Arančić, osvojila je zlatnu medalju, a paraolimpijski stonoteniseri Mitar Palikuća, Darko Babić i Budimir Malešić, osvojili su bronzanu medalju.

Udovičić je istakao da je ponosan na sjajne rezultate naših sportista i da naši veslači i paraolimpijci treba da budu motivacija i primer svim mladim ljudima da se napornim i predanim radom i trudom može mnogo postići. Tom prilikom naglasio je da mu je izuzetno drago što je Evropski paraolimpijski komitet proglasio srpsku reprezentaciju za najuspešniju.

– Želeo bih ovom prilikom da zahvalim ministru Udovičiću na prijemu, ali i na velikoj podršci i sjajnim uslovima koje imamo zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta. Nastavljamo dalje, sledeći veliki cilj je medalja na Svetskom prvenstvu u septembru – rekao je naš veslač Miloš Vasić.

Inače, u delegaciji Veslačkog saveza na prijemu u Palati Srbija pored Vasića i Beđika i njihovog trenera Nebojše Ilića prisustvovao je i predednik Izvršnog odbora Viktor Nikolić.