Zagrevanje” sudija za novu sezonu

U subotu, 25. marta 2017, na Fakultetu sporta i fizičke kulture u Beogradu održan Sudijski seminar na kojem je prisustvovao 21 od 30 aktivnih sudija

I veslačke sudije su polako ali sigurno počele da se „zagrevaju” i da idu u susret novoj sezoni. U subotu, 25. marta 2017, u amfiteatru Fakulteta sporta i fizičke kulture Univerziteta u Beogradu održan je Sudijski seminar. U ulozi predavača bile su naše iskusne internacionalne sudije – Dane Lužaić, Nikola Minić, Marko Milačić i Ružica Karajović-Ibročić. Njima je za „katedrom“ podršku pružila i Hristina Vlahović, novo lice među veslačkim sudijama. Dugogodišnji član tima Veslačkog saveza Srbije i izvršni sekretar za pravne i finansijske poslove u našem Savezu, kao pravnica po struci, detaljno je izvestila sudije o svim novinama u pravilnicima i Statutu VSS.

– Seminaru je prisustvovao 21 od 30 aktivnih sudija. I ovog puta se pokazalo da je podsećanje svih pravila, njihovo poređenje sa FISA pravilima, te razmena iskustava i donošenje zajedničkih zaključaka, neophodna procedura koja dovodi do efikasnijeg sprovođenja sudijske procedure pre, za vreme i nakon trka – kazala je Ružica Karajović-Ibročić, predsednik Sudijske komisije VSS.