Dva različita utiska decembarskog testa

Krajem godine kandidati za sastav reprezentativnih selekcija u svojim klubovima odradili ergometarski test na 6 km, a rezultate na njemu je prokomentarisao član Selektroske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić

Krajem 2016. kandidati za sastav reprezentativnih veslačkih selekcija u svojim klubovima odradili su ergometarski test na 6 km. Ako se izuzmu konkurencije juniorki i kadetkinja u svim ostalim uzrasnim kategorijama barem po jedan kandidat za reprezentaciju ispunio je zadatu normu koja je postavljena pred testiranje. U konkurenciji seniora to je pošlo za rukom Milošu Vasiću (VK Partizan), Nenadu Beđiku (VK Partizan)i Marku Marjanoviću (VK Partizan), u konkurenciji seniora do 23 godine Dušanu Slavniću (VK Crvena zvezda) i Igoru Đeriću (VK Partizan), u konkurenciji juniora Alekandru Izdi (VK Partizan), Vuku Mladenoviću (VK Partizan) i Vukašinu Pivaču (VK Grafičar), u konkurenciji kadeta Kosti Petkoviću (VK Partizan), Todoru Stankoviću (VK Galeb) i Veljku Matiću (VK Partizan), a u konkurenciji seniorki do 23 godine Ljiljani Jošić (VK Čurug). Na člana selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić dve stvari sa decembarskog testa ostavile su poseban utisak. Prvi, pozitivan utisak, vezan je za rezultate trojice seniora.

– U konkurenciji seniora trojica veslača su se po rezultatima jasno odvojila, pokazavši izuzetno visoku klasu. Vasić je imao najbolje ostvarenje, a odmah iza njega bio je Beđik. Posebno raduje činjenica da su obojica postigla svoje lične rekorde na ovom testu čime su pokazali imaju i kontinuitet napretka. Treći je bio Marjanović koji je odradio test u klasi svog najboljeg rezultata. Igor Lucić je bio prvi ispod crte za normu koju nije dosegnuo uprkos tome što je i on, poput Vasića i Beđika, postigao lični rekord i sasvim solidan rezultat – kazao je Ilić.

Pored pomenutih Slavnića i Đerića u konkurenciji seniora do 23 godine zadatu normu su ranije, na svojim univerzitetima u Americi, ispunili i Martin Mačković (VK Palić) i Viktor Pivač (VK Grafičar). Tako je u ovoj konkurenciji trenutno četvorica veslača imaju rezultat na ovom testu koji zadovoljava postavljene kriterijume.

– Moj drugi, mogu slobodno da kažem, negativan utisak sa decembarskog testa tiče ukupnog broja veslača i veslačica koji su uspeli da ostvare zadatu normu i tako u ovoj fazi priprema pokažu potencijal za vrhunski rezultat u sezoni pred nama. Iako smo zadovoljni činjenicom da u gotovo svakoj kategoriji postoji barem jedan sportista sa ispunjenom normom ne možemo da budemo zadovoljni njihovim, jako malim brojem. To nam se trenutno ne sviđa, a videćemo u nastavku priprema da li će se nešto na tom planu promeniti – istakao je Ilić i dodao – Oko 10. januara jedna grupa seniora i seniora B odlazi na pripreme van Beograda. Čekamo samo odluku novoizabranog Izvršnog odbora koji bi trebalo da u narednih nekoliko dana održi sednicu.

Kompletne rezultate sa ergometarskog testa na 6 km možete pogledati OVDE