Naši olimpijci otključavaju Olimpijsko selo

Srpski veslački olimpijci Miloš Vasić, Nenad Beđik, Marko Marjanović i Andrija Šljukić i stručni štab u sastavu Nebojša Ilić i Aleksandar Ivković u subotu, 30. jula 2016, otputovali na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a biće prvi srpski sportisti koji će ući u Olimpijsko selo

Srpski veslački olimpijci Miloš Vasić, Nenad Beđik, Marko Marjanović i Andrija Šljukić i stručni štab u sastavu Nebojša Ilić i Aleksandar Ivković u subotu, 30. jula 2016, otputovali su na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Naši olimpijci na poprište 31. letnjih olimpijskih igara stižu u subotu uveče, a biće prvi srpski sportisti koji će zakoračiti u Olimpijsko selo. Tim povodom, pred sami odlazak, na aerodromu „Nikola Tesla“održana je konferencija za medije. Na olimpijskoj regati koja startuje 6. avgusta, a završava se 13. avgusta naše veslanje će predstavljati dva čamca dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić. Vasić je istakao da je na pripremama obavljen odličan posao i da je forma na najvišem nivou.

– Spremno dočekujemo trke i takmičenje. Dobro smo trenirali cele godine, završne pripreme su obavljene kako treba. Za sedam dana imamo prvu trku i priliku da se pokažemo u najboljem svetlu – kazao je Vasić.

Marko Marjanović je optimista pred odlazak u Rio.

– Dugačak period priprema, koji je započet odmah posle Olimpijskih igara u Londonu, je iza nas. Sve je prošlo u najboljem redu, sjajna atmosfera je u timu i sa jednom dozom optimizma putujemo u Rio i nadamo se najboljim rezultatima – kaže Marjanović.

Četvorogodišnje pripreme za Igre su završene, a dobro su obavljene prema rečima Nebojše Ilića, člana Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije zaduženog za seniore, saveznog trenera i trenera dvojca, pored kojeg je u stručnom štabu i Aleksandar Ivković, trener reprezentacije i dubl skula.

– Uradili smo do sada sve što smo mogli, pripremili smo se dobro i siguran sam da će kao i uvek do sada veslači dati sve od sebe, a trke će pokazati koliko će to biti dovoljno za visok plasman. Obe posade imaju velike ambicije, dvojac bez kormilara je prošle godine osvojio medalju u istoj konkurenciji, a dubl skul se takmičio sa najbržim posadama na svetu ove godine – rekao je Ilić.