Naši čamci dobili rivale u kvalifikacijama

Obavljen žreb kvalifikacionih grupa za poslednji, treći, Svetski kup koji u petak, 17. juna 2016, počinje u Poznanju i na kojem će srpsku veslačku reprezentaciju predstavljati dva olimpjska čamca dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić

Obavljen je žreb kvalifikacionih grupa za poslednji, treći, ovogodišnji Svetski kup koji u petak počinje u Poznanja i na kojem će se do nedelje, 19. juna, za odličja boriti 584 veslača i veslačica iz 48 zemalja. Na ovom takmičenju boje Srbije braniće dva olimpijska čamca – dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić. Prvi na stazu izlaze Vasić i Beđik. Njih dvojca će od 9,35 č veslati u drugoj grupi kvalifikacija gde će im za tri mesta koja direktno vode u subotnje polufinale (14,10 č) Novog Zelanda1, Nemačke1, Novog Zelanda2 i Italije2. U prvoj grupi kvalifikacija su Velika Britanija2, Rumunija1, Velika Britanija1, Australija2 i Italija1, a u trećoj Mađarska, Rumunija2, Nemačka2 i Australija1. Ko iz kvalifikacija ne prođe direktno u polufinale priliku za to će imati kroz repesaž u petak od 15 č.

Dvadeset minuta nakon srpskog dvojca na regatnoj stazi na jezeru Malta u centru Poznanja naći će se Marjanović i Šljukić. Naša posada će veslati u trećoj grupi kvalifikacija od 9,55 č, a za tri mesta koja direktno vode u polufinale u subotu (14,30 č) boriće se sa čamcima Novog Zelanda, Kube i Švedske. U prvoj grupi kvalifikacija su Australija, Francuska, Poljska, Kina i Nemačka, a u drugoj Norveška, Velika Britanija, Italija i Holandija. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 15,05 č.

 

Satnica srpskih posada u petak, 17. juna 2016.

Kvalifikacije – Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik – Novi Zeland1, Nemačka1, SRBIJA, Novi Zeland2 i Italija2 – 9,35 č (tri prve posade idu u polufinale, ostale u repesaž)

Kvalifikacije – Dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić – Novi Zeland, Kuba, SRBIJA, Švedska – 9,55 č (tri prve posade idu u polufinale, poslednja u repesaž)