Mali Zvornik se upisao na veslačku mapu

Povodom izgradnje hangara i objekta za treninge na suvom na Zvorničkom jezeru Predsednik Opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić priredio prijem za srpski olimpijski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik, člana Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojšu Ilića, trenera Partizana Gorana Todorovića i osmoricu veslača ovog kluba

Mali Zvornik je na odličnom putu da postane jedna od najozbiljinijih veslačkih destinacija za pripreme u regionu. Ideja koja je rođena 2011, a aktuelizovana 2015. nedavno je sprovedena u delo i na Zvorničkom jezeru je nikao moderan veslački hangar i još jedan prateći objekat za treninge van vode. Tim povodom predsednik Opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić je priredio prijem za srpski olimpijski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik, člana Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojšu Ilića, trenera Partizana Gorana Todorovića i osmoricu veslača ovog kluba, koji su u ovom mestu od 23. do 29. maja 2016. odradili pripreme.

– Velika nam je čast što srpski olimpijci Nenad Beđik i Miloš Vasić ponovo došli na pripreme u Mali Zvornik i želimo im da se sa Igara u Riju vrate sa odličjem. To bi bila ogromna stvar i za našu Opštinu budući da je Miloš Vasić rođen ovde i da je, za sada, jedini olimpijac u istoriji Malog Zvornika. Upravo su on i ljudi iz Veslačkog saveza Srbije pre godinu dana dali ideju da se u našem mestu izgradi veslački centar koju smo mi iz Opštine podržali. Izgradili smo na Zvorničkom jezeru hangar i još jedan objekat, ostalo je da podignemo splav, a u skorijoj budućnosti u planu je i osnivanje Veslačkog kluba – kazao je Jevtić.

Naš najtrofejniji veslački trener Nebojša Ilić je istakao da je Zvorničko jezero idealno mesto za treninge i da će postati jedna od glavnih baza za pripreme veslačkih reprezentacija.

– Zahvaljujem se Opštini Mali Zvornik, na čelu sa Zoranom Jevtićem, što je, na našu sugestiju, pokrenula ovu veslačku priču. Izgrađen je moderan veslački hangar i objekat za treninge na ergometrima i biciklima, a kada bude postavljen i splav imaćemo sve neophodne uslove za vrhunske pripreme. To nam uostalom omogućava ogromna vodna površina na Zvorničkom jezeru koja u jednom pravcu ima gotovo 20 km. Takođe, klima je ovde odlična, sa hladnim noćima preko leta, što omogućuje odlične uslove za odmor posle napornih treninga. Takođe, u Malom Zvorniku postoji i odličan hotel za smeštaj. Sve u svemu Mali Zvornik će biti jedna od važnih baza za pripreme srpskih reprezentativnih selekcija, a nadam se da će osnivanjem kluba vrlo brzo ovo mesto, posle Vasića, dati još nekog vrhunskog veslača – istakao je Ilić.

I Miloš Vasić je izrazio ogromno zadovoljstvo što je u njegovom rodnom mestu nikao veslački centar.

– Srce mi je na mestu. Presrećan sam što je u Malom Zvorniku pokrenuta veslačka priča i što sam i ja od početka bio deo nje. Konačno ću moći da tokom godine više vremena provodim sa porodicom kada dođem ovde na pripreme, a nadam se da će još mnogo dece iz moje Opštine, poput mene, krenuti put vrhunskog veslanja – rekao je Vasić.