Još 27 medalja za srpske čamce na BIR-u

U nedelju, 22. maja 2016, na Adi Ciganliji održan drugi dan Beogradske internacionalne regate Trofej Beograda. Čamci iz Srbije osvojili ukupno 54 odličja

U nedelju, 22. maja 2016, na Adi Ciganliji je završena Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda na kojoj je učestvovalo preko 500 veslača i veslačica iz pet zemalja – Srbije, Hrvatske, Mađarske, Bugarske i Turske, a koju je organizovao Veslački savez Srbije (VSS) i uz svesrdnu podršku Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Gradskog sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda i Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“. Drugog dana takmičenja na regatnoj stazi na Savskom jezeru čamci iz naše zemlje su osvojili ukupno 27 odličja, koliko je izliveno i prvog dana. Konkurencija je bila izuzetna, a činile su reprezentacije Bugarske i Turske, najjači klubovi iz Hrvatske i Mađarske, kao i svi domaći klubovi.

U seniorskoj konkurenciji Igor Lucić (Partizan) osvojio je srebro u skifu (rezultat u finalu (7:04.14), a isto odličje osvojila je i Milica Slijepčević (Danubius 1885) u skifu za seniorke (8:00.56). Seniori B Dušan Slavnić i Uroš Dimitrijević, koji su nastupali pod zastavom Srbije, trijumfovali su u dvojcu bez kormilara za seniore (6:41.27), disciplini u kojoj su Lukian Maratović, Nenad Radonjić (Partizan) osvojili bronzu (7:07.18). U zajedničkoj trci dubl skulova i dvojaca bez kormilara za seniorke dubl skul Ema Paći, Ana Miković (Palić) osvojio je srebro (7:58.29), a dvojac bez kormilara Aleksandra Dabić, Ana Jokić (Crvena zvezda) bronzu (8:25.63). U finalu seniorskih četveraca bez kormilara Svetozar Pavlović, Petar Zelić, Mihajlo Atanackov i Stefan Leković (Crvena zvezda, Tamiš, Galeb) prigrabili su srebro (6:40.30).

Damjan Lazić i Vanja Obradović (Partizan) osvojili su zlato u dubl skulu za juniore (6:32.08), dok su Irina Đurović i Tara Marinković (Crvena zvezda, Grafičar), te Katarina Ćirić i Staša Kenić (Partizan) osvojile srebro (7:41.65), odnosnu bronzu (7:48.01) u dubl skulu za juniorke. U konkurenciji četverac skulova za juniore Srebro Ivan Grubor, Aleksandar Izda,Đorđe Urukalo i Dimitrije Ibročić (Danubius 1885) izlili su srebrno odličje (6:09.80). Dve medalje osvojene su u finalu četveraca bez kormilara za juniore. Vuk Mladenović, Veslein Tričković, Vanja Obradović i Damjan Lazić (Partizan) osvojili su zlato (6:08.68), dok je Veljku Milovanoviću, Pavlu Simiću, Radošu Milićeviću i Aleksi Popoviću (Crvena zvezda, Galeb) pripala bronza (6:15.69).

Milena Klepić, Ivana Pavić (Čurug, Partizan) osvojile su srebro (7:45.24) u dubl sklulu za kadetkinje, a Marko Gatalica, Nikola Milošević, Đorđe Natić i Marko Đuranović (Partizan) osvojili su bronzu u četverac skulu za kadete (6:22.19). U četvercu bez kormilara za kadete Pavle Medić, Lazar Ilinčić, Aleksa Đerić i Nikola Lončar (Partizan) osvojili su srebro (6:34.22), a Kosta Banjac, Marko Prodanović, Todor Stanković i Andrija Simeunović (Galeb) bronzu (6:35.18). Bronzu je osvojio i Galebov osmerac za kadete u sastavu Mihajlo Toković, Petar Isaković, Mileta Kačarević, Nikola Srebro, Kosta Banjac, Marko Prodanović, Todor Stanković, Andrija Simeunović, kormilar Aleksa Miščević (6:34.38).

Anđelija Mladenović i Anđa Simić (Galeb) osvojile su zlato (3.58,42), Branislava Ivkov i Mirjana Lazendić (Čurug) srebro (4.05,18), a Maja Mišljenović i Maša Vereš (Grafičar) bronzu (4.09,59) u dubl skulu za pionirke. U četverac skulu za pionire trijumfovali su (3:17.58) Aleksa Garović, Todor Marković, Nikola Soldatović i Andrija Jevtić (Smederevo), Igoru Martinoviću, Ognjenu Srbinoviću, Nikoli Kolareviću i Nikola Parađini (Grafičar) pripalo je srebro (3:19.86), a Boju Bojoviću, Batriću Jevriću, Petru Simeunoviću i Marku Anđelkoviću (Partizan) bronza (3:21.38). U konkurenciji četveraca sa kormilarom za pionire zlato (3:42.46) je pripalo Đorđu Gruberu, Darku Mališiću, Kosti Marinkoviću, Lazaru Tatomiru i kormilaru Milošu Simiću (Grafičar), srebro (3:45.29) je osvojila posada Nikola Stevanić, Dušan Jovičić, Uroš Džodžo, Miloš Graovac, kormilar Boško Kostić (Crvena zvezda), a bronzu (3:47.35) čamac u sastavu Vasilije Popović, Miloš Pavlović, Vid Mujezinović, Stefan Savić, kormilar Marko Anđelković (Partizan).

Kompletne rezultate drugog dana Beogradske internacionalne regate – Trofeja Beograda možete preuzeti OVDE