Iva Obradović bez polufinala

Naša skifiskinja Iva Obradović zauzela četvrto mesto u repesažu za polufinale i tako završila svoje učešće na Kvalifikacionoj regati za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru

Srpska skifiskinja Iva Obradović s vremenom 8:08.28 zauzela je četvrto mesto u repesažu za polufinale i na taj način završila svoje učešće na Kvalifikacionoj regati za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Prva tri mesta, koja su vodila u polufinale, zauzeli su čamci Španije (7:54.56), Norveške (7:56.50) i Italije (7:58.06). Obradovićeva je samo u jednom periodu trke imala poziciju koja je vodila u polufinale. Na ulasku u drugu polovinu bila je treća, ali ju je ubrzo prestigao čamac Italije. Naša skifiskinja je od tada pa sve do kraja trke ostala na četvrtom mestu.

 

Satnica srpskih posada u ponedeljak, 23. maja 2016. i kvote za OI 2016.

Repesaž (dve prve posade idu u finale) – Dvojac bez kormilara Ivana Filipović, Jovana Arsić – SRBIJA, Čile, Rusija, Poljska, Ukrajina – 16,49 č (najbolje četiri posade iz Lucerna plasiraće se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru)

Repesaž (četiri prve posade idu u finale) – Četverac bez kormilara Zoran Rajić, Radoje Đerić, VBeselin Savić, Dušan Bogičević – Novi Zeland, Argentina, Španija, SRBIJA, Češka – 17,38 č (najbolje dve posade iz Lucerna plasiraće se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru)

Repesaž (dve prve posade idu u finale) – Četverac bez kormilara za lake veslače Nikola Cvijetić, Filip Prodanović, Miloš Stanojević, Marko Jošić – SRBIJA, Mađarska, Rusija, Poljska, Uzbekistan – 17,45 č – (najbolje dve posade iz Lucerna plasiraće se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru)