Vasić i Beđik startuju na EP u petak u 10,45 č

Srpski olimpijski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik sa posadama Poljske, Mađarske, Finske i Rusije veslaće u prvoj grupi kvalifikacija Evropskog prvenstva za seniore koje u petak, 6. maja 2016, počinje u Brandenburgu

U četvrtak, 5. maja 2016. u Brandenburgu (Nemačka) obajvljen je žreb kvalifikacionih grupa na Evropskom prvenstvu za seniore koje počinje u petak i na kojem će se do 8. maja za odličja boriti 520 veslača i veslačica iz 34 zemlje. Naša jedina posada na šampionatu Starog kontinenta, olimpijski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik, vatreno krštenje na stazi Becze imaće u 10,45 č kada je na programu prva grupa kvalifikacija. Za tri mesta koja direknto vode u subotnje polufinale (11 č) Vasić i Beđik boriće se protiv čamaca Poljske, Mađarske, Finske i Rusije. U drugoj grupi kvalifikacija veslaće Španija, Ukrajina, Nemačka, Rumunija i Francuska, a u trećoj Holandija, Belorusija, Velika Britanija, Hrvatska i Češka. Posade koje ne budu uspele da se iz kvalifikacija plasiraju među 12 najboljih, drugu priliku za to imaće u repesažu koji je na programu u petak od 16,05 č.

Vasić i Beđik su lane na Evropskom prvenstvo za seniore u Poznanju osvojili bronzu u dvojcu bez kormilara, a nakon toga sa istim medaljama okitili su se i na Svetskom kupu u Lucernu i Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu. U Brandenburg, zajedno sa trenerom ovog čamca i članom Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojšom Ilićem, doputovali su u utorak uveče, a pred početak šampionata odradili su par treninga na regatnoj stazi u Brandenburgu, koja je do sada bila domaćin Svetskog prvenstva za seniore 2005. i Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine 2008.