Partizan najuspešniji na otvaranju veslačke sezone u Srbiji

U subotu, 16. aprila 2016, na Adi Ciganliji održano prvo zvanično veslačko takmičenje na vodi u Srbiji u ovog godini Prva regata Kupa Srbije i Prvenstvo Beograda. U ukupnom skoru Partizan sa ukupno 16 odličja najuspešniji, Galeb drugi, Grafičar treći

Vrpca veslačke sezone u Srbiji presečena je u subotu, 16. aprila 2016, na Savskom jezeru (Ada Ciganlija). Prvo zvanično takmičenje na vodi u našoj zemlji ove godine – Prva regata Kupa Srbije i Prvenstvo Beograda, organizovali su Veslački savez Srbije i Veslački klub Crvena zvezda, a za medalje će se borilo preko 150 veslača i veslačica u svim uzrasnim kategorijama – pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Pored toga organizovana je i zajednička trka veterana i veteranki u pet starosnih kategorija. Po prelepom vremenu i u idealnim uslovima za nadmetanje viđeno je mnogo zanimljivih i neizvesnih trka, a srpsko veslanje se još jednom prikazalo u najlepšem svetlu. Kada se podvukla crta epitet najuspešnijeg kluba pripao je Partizanu čiji su veslači i veslačice osvojili ukupno 16 odličja, od toga osma zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane. Drugi po uspešnosti bio je Galeb sa četiri zlata, dva srebra i četiri bronze, a treći Grafičar sa tri zlata, četiri srebra i dve bronze. Pored ova tri kluba medalje je osvajalo još osam klubova.

Izveslano je ukupno 22 trke finala, a zlatna odličja su osvojili Aleksa Garović (Smederevo) u skifu za pionire, Ognjen Srbinović i Nikola Kolarević (Grafičar) u dubl skulu za pionire, Marko Anđelković, Petar Simeunović, Vasilije Popović i Bojo Bojović (Partizan) u četverac skulu za pionire, Lazar Tatomir, Kosta Marinković, Radosav Popadić, Dimitris Apostolidis i kormilar Miloš Simić (Grafičar) u četvercu sa kormilarom za pionire, Anđelija Mladenović (Galeb) u skifu za pionirke, Mila Milentijević i Iva Zubelić (Palić) u dubl skulu za pionirke, Pavle Lijeskić (Partizan) u skifu za kadete, Vlada Tontić i Novak Stojšić (Čurug) u dubl skulu za kadete, Kosta Banjac i Andrija Simeunović (Galeb) u dvojcu bez kormilara za kadete, Marko Đuranović, Đorđe Natić, Nikola Milošević i Marko Gatalica (Partizan) u četverac skulu za kadete, Nikola Lončar, Aleksa Đerić, Lazar Ilinčić i Pavle Medić (Partizan) u četvrcu bez kormilara za kadete, Ivana Pavić (Partizan) u skifu za kadetkinje, Ivana Pavić i Anđela Nišević (Partizan) u dubl skulu za kadetkinje, Vukašin Pivač (Grafičar) u skifu za junior, Vuk Mladenović i Veselin Tričković (Partizan) u dubl skulu za juniore, Lazar Dostanić i Andrija Stojković (Smederevo) u dvojcu bez kormilara za juniore, Pavle Simić, Radoš Milićević, Аleksa Popović i Veljko Milovanović (Galeb / Crvena zvezda) u četvercu bez kormilara za juniore, Jovana Stanivuk (Čurug) u skifu za juniorke, Jovana Stanivuk i Maša Stanisavljević ((Čurug / Galeb) u dubl skulu za juniorke, Marko Marjanović (Partizan) u skifu za seniore, Dušan Slavnić i Lazar Lazović (Crvena zvezda) u dubl skulu za seniore, te Milica Slijepčević (Danubius 1885) u skifu za seniorke.

U trci veteranskih skifova nastupilo je šest čamaca i to Mara Čabrić (Crvena zvezda) u kategoriji G, Jovan Opačić (Tamiš) u kategoriji F, Mihajlo Vujasinović (Crvena zvezda) i Danilo Kuljaj (Galeb) u kategoriji D, Žarko Bovan (Sava) u kategoriji B i Uroš Pnić (Galeb) u kategoriji A.

 

Osvajači medalja

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Partizan

8

5

3

16

Galeb

4

2

4

10

Grafičar

3

4

2

9

Čurug

3

1

/

4

Smederevo

2

3

1

6

Crvena zvezda

2

2

6

10

Danubius 1885

1

3

5

9

Palić

1

/

2

3

Sava

/

1

1

2

Tamiš

/

1

/

1

Zreneks

/

1

/

1

Rezultate sa Prve regate Kupa Srbije i Prvenstva Beograda možete preuzeti OVDE