Vredni rezultati juniora u skifu

Na Savskom jezeru u subotu, 26. marta 2016, kandidati za sastav juniorske reprezentacije Srbije odradili test na 6 km (3 x 2 km)

Kandidati za sastav juniorske reprezentacije Srbije u subotu, 26. marta 2016, od 10 časova na Savskom jezeru imali su, po planu i programu rada ove državne selekcije, prvi zvaničan test u 2016. Veslalo se 6 km (3 x 2 km) u skifu za veslače i veslačice i u dvojcu bez kormilara za veslače. Najbolji rezultat u juniorskom skifu postigao je Vukašin Pivač iz Grafičara (7:48.20). U dvojcu bez kormilara prvi su bili Lazar Dostanić i Andrija Stojković iz Smedereva (7:47.30), a u skifu za juniorke Maša Stanisavljević iz Galeba (9:06.30).

– Osnovni utisak jeste da su najbolji rezultati postignuti u skifu za juniore. U ovoj konkurenciji prednjačio je prvoplasirani Vukašin Pivač iz Grafičara, koji je zabeležio odlično vreme, a vredna ostvarenja imali su i drugoplasirani Vanja Obradović iz Partizana i njegov klupski kolega trećeplasirani Damjan Lazić. Pored ove trojice bilo je još šest rezultata u standardu, a postigli su ih Vuk Mladenović i Veselin Tričković izPartizana, Dimitrije Ibročić iz Danubiusa 1885, Aleksa Petrović iz Smedereva i Vladimir Izda iz Danubiusa 1885. Nisam zadovoljan nastupom juniora u dvojcima bez kormilara, kao i juniorki skifu, bez obzira na to što nisu nastupile sve najbolje. Očigledno je da u ovim kategorijama ima još dosta prostora za napredak – kazao je selektor juniora i član Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Dejan Guslov i dodao – Ovaj test je pokazao gde je ko u ovom trenutku, ali je još prerano za neki generalni zaključak. Nisu svi učesnici testa odradili isti obim priprema na vodi, pa stoga rezultati ne moraju da budu i realan pokazatelj maksimalnog potencijala svakog ponaosob. U svakom slučaju svi potencijalni kandidati za sastav juniorske reprezentacije će od ovog trenutka imati dovoljno vremena da se dobro pripreme za prvu kriterijumsku regatu – Internacionalnu regatu „Dr. Šimađi Bela“ u Segedinu od 30. aprila do 1. maja. Posle ove regate, svakako, mnogo toga biće daleko jasnije.

Kompletne rezultate testa juniora na 6 km možete preuzeti OVDE