Šesnaest odličja za srpske klubove na 18. Tiskom kupu

Na međunarodnoj veslačkoj regati u mađarskom Solnoku 12. i 13. septembra 2015. srpsko veslanje predstavljalo tri kluba. Paliću po dve zlatne i srebrne medalje i osam bronzanih, Grafičaru srebro i dve bronze, a Danubiusu 1885 jedno srebro

U subotu i nedelju, 12. i 13. septembra 2015, na regatnoj stazi u Solnoku u Mađarskoj u organizaciji Veslačkog kluba “Tisa” održan je 18. po redu Tiski veslački kup na kome je učestvovalo oko dve stotine veslača i veslačica iz ukupno 14 klubova od čega tri iz Srbije. Takmičari su prvog dana veslali stazu dužine 1.000, a drugog 500 metara. Kada je u pitanju učešće srpskih klubova najuspešniji je Veslački klub Palić čiji su takmičari prvog dana regate osvojili dve srebrne i tri bronzane medalje, a drugog dana dve zlate i pet bronzanih medalja. Time su zauzeli osmo mesto u konkurenciji od 14 klubova (lista pravljena na osnovu bodova). Veslački klub Grafičar iz Beograda prvog dana osvojio je srebrnu medalju, a drugog dana dve bronzane i takmičenje završio na 11. mestu. Jednu poziciju ispod zauzeo je Veslački klub Danubius 1885 iz Novog Sada sa jednom srebrnom medaljom. Ukupni pobednik 18. Tiske regate u Solnoku ove godine bio je mađarski Veslački klub Čepel, dok je domaćin Veslački klub Tisa zauzeo drugu poziciju na ukupnoj bodovnoj listi.

Od takmičara Veslačkog kluba Palić iz Subotice najviše su se istakle pionirke Mila Milentijević, Iva Zubelić i Žofija Šereš koje su osvojile zlatne i srebrne medalje u četvrcu i dubl skulu, kao i juniorka Ema Paći koja je zauzela drugo mesto u skifu. Zapažen plasman imali su i kadeti beogradskog Veslačkog kluba Grafičar Aleksa Matić i Marko Kurtović koji su u dubl skulu osvojili srebrnu medalju, dok je, takođe, srebrnu medalju osvojio i skifista Veslačkog kluba Danubius 1885 iz Novog Sada Georgije Slavović, u kategoriji mini pionira.

Veslače iz Srbije u vikendu pred nama (19. i 20. septembra 2015) očekuje Prvenstvo Srbije u veslanju koje će se održati na Adi Ciganliji u Beogradu.