U Jaši sa 17 posada

Na Balkanskom prvenstvu u rumunskom Jašiju od 12. do 13. septembra 2015. boje Srbije će braniti osam posada u juniorskoj i devet u kadetskoj konkurenciji

U rumunskom gradiću Jašiju 12. i 13. septembra 2015. biće održano Balkansko prvenstvo, poslednje međunarodno takmičenje u ovoj godini na kojem će Srbija imati predstavnike. Na osnovu rezultata na izbornoj regati u avgustu svoje mesto u timu za Joši obezbedilo je osam posada u juniorskoj i devet u kadetskoj konkurenciji. U juniorskom uzrastu ogledaće se Vanja Obradović i Ljiljana Jošić u skifovima, Irina Đurović i Ana Milinković, odnosno Bogdan Stepić i Damjan Lazić u dubl skulovima, Marko Ristić i Zoran Rajić u dvojcu bez kormilara, Miloš Milićević, Nikola Cvetić, Lazar Dostanić i Andrija Stojković u muškom, a Ljiljana Jošić, Irina Đurović, Ana Milinković i Maša Stanisavljević u ženskom četverac skulu, dok će juniorski osmerac činiti Vanja Obradović, Damjan Lazić, Đorđe Urukalo, Marko Skočić, Dušan Petrović, Dimitrije Ibročić, Matija Janković i Vladislav Izda.

U muškoj kadetskoj konkurenciji predstavljaće nas skif Vukašin Pivač, dubl skul Luka Lazarević, Filip Milojević, dvojac bez kormilara Danilo Selaković, Aleksandar Radovanović, četverac skul Vukašin Pivač, Luka Lazarević, Filip Milojević, Pavle Simić, četverac bez kormilara Boris Dimitrijević, Đorđe Janićijević, Luka Ristić, Veljko Milovanović i osmerac Matija Todorović, Lazar Ristić, Veljko Simić, Aleksa Petrović, Vuk Mladenović, Novak Živanić, Mihajlo Svorcan, Jovan Kresojević. U ženskoj kadetskoj konkurenciji nastupiće Jovana Stanivuk u skifu, Milana Klepić i Aleksandra Stojšić u dubl skulu, a Jovana Stanivuk, Milana Klepić, Aleksandra Stojšić i Ivana Pavić u četverac skulu.

U stručnom štabu reprezentacije su treneri Lazo Pivač, Aleksandar Smiljanić, Radivoj Mijatov, Miloš Urukalo, Srđan Jovanović, Goran Todorović, Jugoslav Lukić i Miloš Klipa, dok je vođa srpske ekspedicije, koja je otputovala u Jaši u sredu, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović. Inače, predsednica Sudijske komisije VSS Ružica Karajović-Ibročić biće jedan od sudija na ovom takmičenju.