Vasić i Đerić se družili sa školarcima u Malom Zvorniku

U okviru akcije Srbija do Rija 2016 Nova snaga za srpske olimpijce, 7. septembra u supermarketu Maxi u Malom Zvorniku sa žiteljima ovog gradića družili se reprezentativci i trofejni veslači Miloš Vasić i Radoje Đerić

U okviru akcije „Srbija do Rija 2016 – Nova snaga za srpske olimpijce“, 7. septembra oko podneva u supermarketu Maxi u Malom Zvorniku, sa žiteljima ovog gradića, družili su se reprezentativci i trofejni veslači Miloš Vasić i Radoje Đerić. Obojica imaju zapažene uspehe u dvojcu i četvercu, a brojne osvojene medalje čuvaju kod roditelja: Miloš u Donjoj Trešnjici, kod Malog Zvornika, a Radoje u Trebinju. Mladi veslači su poklanjali olimpijski školski pribor i slatkiše učenicima i predškolcima, ali i svim kupcima koji su tokom boravka naših sportista posetili ovaj market.

Srpski državni veslački reprezentativci Miloš Vasić i Radoje Đerić, zajedno sa plivačem Ivanom Lenđerim, rvačem Aleksandrom Maksimovićem i reprezentativkama Srbije u streljaštvu Ivanom Maksimović i Zoranom Arunović, su članovi „Maxi tima za Rio“. Članovima ovog tima proces priprema za Olimpijske igre i učešće na njima biće olakšano kroz brojne sponzorske akcije koje će Delez Srbija sprovesti u predstojećem periodu. Akcijom „Dinar za Olimpijce“, prvom u okviru sponzorstva i izdvajanjem dela sredstava od prodaje određenih proizvoda robnih marki Next, Joy, Rosa i Zaječarsko pivo prikupljena su sredstva za kupovinu čamca dvojcu bez kormilara Radoju Đeriću i Milošu Vasiću.

“Uz pomoć svih korisnika usluga i kupaca Maksija poboljšani su nam uslovi za treniranje, obezbeđen nam je čamac, ali i sva neophodna prateća oprema za postizanje zapaženih rezultata“, rekao je Đerić, zahvalivši se svim kupcima koji su izdvojili dragoceni dinar za olimpijski tim Srbije. On je, promovišući akcije „Maksi tima za Rio“, pozvao i ostale sunarodnike da, bez velikih odricanja, daju svoj značajan doprinos uspesima srpskih sportista u Brazilu 2016. godine.

“Predah u Malom Zvorniku, nakon deset iscrpljujućih meseci, je i početak zasluženog tronedeljnog odmora za veslače reprezentacije Srbije“, rekao nam je Miloš Vasić, kome će za dosadašnje sportske uspehe, osvojene medalje i rezultate na svečanoj sednici, prilikom obeležavanja 60. godišnjice od izgradnje HE “Zvornik“ i osnivanja opštine, biti uručena Povelja opštine Mali Zvornik.

Vasić i Đerić veslanje zajedno treniraju od četrnaeste godine, od 2006. su kao porodica. Odlično se slažu i pomažu jedan drugom da prebrode teškoće i podele trijumfe. Pre toga zapravo nisu ni znali kakav je to sport, koliko napora, odricanja i discipline zahteva, a kada su prošli testiranja Veslačkog saveza Srbije dobili su priliku da treniranje nastave u Beogradu. Predah će iskoristiti da posete zavičaj, Podrinje i Hercegovinu. Nemaju mnogo vremena za drage ljude, ali kada su se opredelili za sportske uspehe i profesionalnu karijeru prinuđeni su da se pomire sa tim. Primetno je raspoloženje naših sportista da na Zvorničkom jezeru nastave pripreme za zimsku sezonu i olimpijsku godinu u Riju 2016. Prema nezvaničnim najavama, izvesno je da će se ubrzo postići dogovor o njihovom boravku na pripremama reprezentacija Srbije i Turske u Malom Zvorniku.

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik, 5. septembra osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu i tako ponovio uspeh sa ovogodišnjih Evropskog prvenstva za seniore u Poznanju i Svetskog kupa u Lucernu. Vasić i Beđik su u cilju imali vreme od 6:25.36 minuta, zlato je pripalo Novozelanđanima, a srebro Britancima. Koliko je to značajan rezultat najbolje govori činjenica da je ovo prva medalja za srpsko veslanje u olimpijskoj disciplini posle 14 godina i srebra Stojića i Višackog, takođe u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu u Lucernu (Švajcarska) 2001.