U sredu na stazi samo Jovanović i Jošić

U Plovdivu u utorak, 21. jula 2015, održan žreb kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo za seniore do 23. godine koje počinje u sredu, 22. jula. Dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić startuju u 17,45 č. Skifista Andrija Šljukić i dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković prvi put na stazi u četvrtak

U Plovdivu je u utorak, 21. jula 2015, održan žreb kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine koje počinje u sredu. Prvog dana šampionata od srpskih posada na stazi će se naći samo dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić koji će od 17,45 č veslati u petoj grupi kvalifikacija. Za jedno od prva četiri mesta koja vode u četvrtfinale naš čamac će za rivale imati posade Portugalije, Turske, Paragvaja i Italije. U prvoj grupi kvalifikacija veslaće Holandija, Rusija, Južna Koreja, Republika Irska, češka i Norveška, u drugoj Japan, Novi Zeland, Švajcarska, Ukrajina, Nemačka i Mađarska, u trećoj Estonija, Hrvatska, Španija, Poljska, Tunis i Vijetnam, a u četvrtoj Bugarska, Belorusija, Švedska, SAD i Tajland. Repesaži u ovoj disciplini su na programu u četvrtak, a četvrtfinala dan kasnije. Polufinala su u subotu, a finale i B finale u nedelju.

Iako je naš skifista Andrija Šljukić trebalo kvalifikacije da vesla u sredu, prve trke u ovoj disciplini će, ipak, biti u četvrtak. Šljukić je voljom žreba svrstan u prvu grupu kvalifikacija koja je na programu u 10,40 č i iz koje će samo prvoplasiran čamac otići direktno u polufinale. Pored našeg skifiste u ovoj grupi su i čamci Velike Britanije, Norveška, Republike Irske, Slovenije i Monaka. U drugoj grupi kvalifikacija su Litvanija, Rusija, Mađarska, Italija, Finska i Danska, u trećoj Bugarska, Belorusija, Rumunija, Nemačka, Zimbabve i SAD, a u četvrtoj Poljska, Švedska, Ukrajina, Letonija i Kazahstan. Repesaži u ovoj disciplini su u petak, polufinala u subotu, a finale i B finale u nedelju.

Poput Šljukića, i dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković svoju prvu trku u Plovdivu imaće u četvrtak. Naš čamac će za tri mesta koja vode direktno u polufinale od 9,45 č boriti u drugoj grupi kvalifikacija sa posadama Moldavije, Finske i Mađarske. U prvoj grupi su Velika Britanija, Rumunija, Letonija, SAD i Francuska, a u trećoj Austrija, Brazil, Australija i Nemačka. Repesaž u ovoj disciplini je u petak, polufinala u subotu, a finala i B finala u nedelju.