Forma se brusi na Srebrnom jezeru i Paliću

Veslački reprezentativci posle Evropskog prvenstva u Poznanju nastavili pripreme za nastavak sezone na Srebrnom jezeru i Paliću. Stigao Amerikanac Mačković. Popović i Milovanović veslaju u dvojcu bez kormilara na 60. internacionalnoj regati Bled 2015.

Nakon Evropskog prvenstva za seniore u Poznanju srpska veslačka reprezentacija nesmanjenom žestinom nastavila je pripreme za drugi, mnogo važniji, deo sezone u kojoj će kulminacija biti krajem avgusta kada se održava Svetsko prvenstvo za seniore u Ožibeleu, glavno kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju 2016. Predvođeni trenerima reprezentacije Sašom Mimićem i Aleksandrom Ivkovićem na Paliću treniraju Miloš Vasić i Nenad Beđik, osvajači bronze u dvojcu bez kormilara u Poljskoj, Andrija Šljukić, Goran Jagar, Martin Mačković, koji se nedavno vratio iz Amerike gde studira, Iva Obradović, Jovana Arsić i dvojca kandidata sa sastav državnog tima Jovan Popović i Dušan Milovanović. Njih dvojica će, inače, od 12. do 14. juna na Bledu pod “komandom” Ivkovića veslati u dvojcu bez kormilara na 60. internacionalnoj regati – Bled 2015.

Na Srebrnom jezeru pod dirigentskom palicom člana selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Dejana Guslova i trenera reprezentacije Oleksandra Fedotova treniraju Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, te Dušan Bogičević, Veselin Savić, Nikola Stojić i Radoje Đerić, koji su u Poznanju veslali u dubl skulu, odnosno četvercu bez kormilara. Treninzi nacionalnog veslačkog tima u zemlji trajaće do 30. juna kada je u planu selidba na Bled gde će biti sporvedene završne pripreme za Treći svetski kup u Lucernu od 10. do 12. jula. Ovo takmičenje će ujedno biti poslednja Izborna regata za sastav držanog tima za planetarni šampionat u Francuskoj.