Andrija Šljukić najbolji mladi sportista Srbije u izboru OKS

Naš reprezentativac, svetski viceprvak i balkanski šampion u skifu te osvajač evropskog srebra u dubl skulu dobio vredno priznanje Olimpijskog komiteta Srbije

Andrija Šljukić imao je sezonu za nezaborav. Na Svetskom prvenstvu za juniore u Trakaiju (Litvanija) postao je planetarni vicešampion u skifu. Pre toga je u dubl skulu sa Bojanom Došljakom osvojio evropsko srebro na šampionatu Starog kontinenta u Minsku (Belorusija), a tačku na sjajnu sezonu stavio je na Balkanskom prvenstvu u Beogradu gde je nadmoćno osvojio titulu u skifu. Šljukićevi sjajni rezultati nisu ostali neprimećeni. Veslački biser dobio je prestižno priznanje budući da ga je Olimpihjski komitet Srbije proglasio za najuspešnijeg mladog sportistu Srbije ove godine. Svečanost povodom dana OKS na kojoj će najuspešnijim sportistima, timovima i treneru biti uručeni Trofeji OKS održaće se 23. decembra u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Inače, najuspešniji sportista Srbije u muškoj konkurenciji je teniser Novak Đoković, osvajač prvog Gren slema sezone, Otvorenog prvenstva Australije. Najuspešniji tim u muškoj konkurenciji u 2013. godini je odbojkaška reprezentacija Srbije, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj. Odluke o najuspešnijem ženskom sportisti, najuspešnijoj ženskoj ekipi i treneru biće donete po završetku Svetskog prvenstva za žene u rukometu koje se održava u Srbiji i zavisiće od rezultata koji naša reprezentacija postigne u nastavku turnira.