Partizan prvak Srbije

U konkurenciji 450 takmičara iz 17 klubova, veslači crno-belih osvojili su ukupno 32 medalje

VK Partizan prvak Srbije u veslanju 2022. (Foto: VK Partizan)

Veslački klub Partizan ekipni je državni prvak u veslanju. U konkurenciji 450 takmičara iz 17 klubova, veslači crno-belih osvojili su ukupno 32 medalje i 180,12 bodova na prvenstvu Srbije koje je proteklog vikenda održano u Beogradu, na Adi Cignaliji.

Tokom dva dana takmičenja, koliko je trajalo prvenstvo Srbije, sve je išlo na ruku takmičarima: lepo vreme, atmosfera, međusobno druženje. Na Adi Ciganliji sve je vrvelo od takmičara, ali i gledalaca koji su došli da isprate takmičenje. Žamor takmičara pred početak trka prolamao se beogradskim morem.

Prvog dana takmičenja, Partizan je dominirao u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji sa osvojenih šest zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje. Predvodili su ga svetski i evropski prvaci, zlatni dvojac Mihajlo Dedić i Nemanja Luledžija i osmerac sa kormilarom, osvajači devetog mesta na ovogodišnjem svetskom prvenstvu. I drugog dana takmičenja tokom kojeg su nastupali najbolji srpski kadeti i seniori, Partizan je dominirao sa devet zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih medalja. Ovaj klub bio je izuzetno uspešan i u disciplini dvojac bez kormilara za seniore osvojivši sve tri medalje.

Drugo mesto po ukupnom broju osvojenih medalja zauzeo je VK Crvena zvezda sa devet zlatnih, pet srbernih i osam bronzanih medalja - ukupno 21. Uz medalje crveno-beli su osvojili i 139,85 bodova. VK Grafičar zauzeo je treću poziciju po broju osvojenih medalja - 11 medalja – šest zlatnih, tri srebrne i dve bronzane, dok je treću poziciju po broju osvojenih bodova osvojio VK Danubius sa 84,24 bodova.

Veslači VK Crvena zvezda na Prvenstvu Srbije (Foto: VK Crvena zvezda)

Pojedini takmičari bili su toliko uspešni da su osvojili odličja u više diciplina. Tako je Jovana Arsić, seniroka VK Paritzan osvojila čak tri zlatne medalje (četverac skul, skif i dubl skul). Isto toliko zlatnih medalja osvojile su i njene klupske kolege u kategoriji seniora Martin Mačković i Aleksandar Beđik (dubl skul, četverac, dvojac). Tri zlatne medalje i naslov MVP takmičara Prvenstva Srbije u veslanju osvojio je Matija Rajković iz VK Grafičara, koji je stigao do najsjajnijih odličja u kategorijama skif za juniore, četverac skul za juniore i skif za lake seniore. Po dva zlata osvojili su kadeti VK Grafičar Ognjen Dobrić i Todor Samouković u disciplinama dubl skul i četverac skul.

Maja Mišljenović i Isidora Đurović, juniorke VK Crvena zvezda osvojila su po dve zlatne medalje i to u disciplinama dvojac i četverac skul. Isto toliko najsjajnijih odličja osvojili su i junior VK Grafičar Matija Rajković (skif, četverac skul) i junior VK Partizan Mihajlo Dedić (dvojac, dubl skul) i juniori Partizana Luka Višacki, Danilo Đokić, Strahinja Pavišić i Uroš Bogdanov u disciplinama četverac i osmerac.

Izuzetno uspešan bio je i Boško Bjelajac, veteran VK Tamiš osvojivši dve zlatne medalje u disciplinama dubl skul i skif. 



PRVENSTVO SRBIJE U VESLANJU 2022 - SVI REZULTATI  

PRVENSTVO SRBIJE U VESLANJU 2022 - FOTO GALERIJA