Srbija treća na Balkanijadi

Sa osvojenih 11 medalja, četiri zlatne, pet srebrnih i dve bronzane, takmičari iz naše zemlje zauzeli su treću poziciju i tako zabeležili izvanredan uspeh

Foto: VSS

Srpsko veslanje ne treba da brine za budućnost. Dokazali su to takmičari u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji koji su proteklog vikenda branili boje naše zemlje na Balkanskom prvenstvu u Višegradu. Sa osvojenih 11 medalja (četiri zlatne, pet srebrnih i dve bronzane), srpski takmičari su u ukupnom plasmanu zauzeli treću poziciju, iza Turske i Rumunije. Takmičari, selektor, treneri i predstavnici Veslačkog saveza nisu krili zadovoljstvo zbog odličnih rezultata.

Krenimo redom. I drugog takmičarskog dana na Balkanskom prvenstvu, predstavnici Srbije nizali su uspehe. Osvojili su ukupno pet medalja (po jednu zlatnu i bronzanu i tri srebrne), samo jednu manje nego prethodnog dana. Zlatnim odličjem s vremenom 6:11.53 okitio se četverac skul u juniorskoj konkurenciji koji su činili Ognjen Dobrić, Marko Marić, Lazar Živanović i Sergej Čipak. Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Marko Jančikin i Jovan Marinković (kadeti, dvojac) s vremenom 7:02:75, Milka Zdjelar (juniorke, skif) s vremenom 8:10:03 i Andrea Poleksić i Ljubica Tešanović (juniorke, dubl) koje su stazu izveslale za 7:20.76. Bronzanu medalju osvojio je četverac u kadetskoj konkurenciji – Ilija Panić, Vukašin Radović, Nemanja Petrović i Milan Lađevac s rezultatom 6:33.61.

Zadovoljstvo postignutim rezultatima i brojem osvojenih medalja nije krio ni Aleksandar Ivković, selektor kadeta i juniora.

- Ovo je rekord po broju osvojenih medalja. Poslednji put smo ovakav uspeh ostvarili pre mnogo godina. Moram da naglasim da je ovoliki uspeh i broj osvojenih medalja u izuzetno jakoj konkurenciji rezultat velikog timskog rada. Naime, na pripremama takmičara za Balkansko prvenstvo zajedno su radili treneri iz gotovo svih klubova u Srbiji, što se pokazalo kao sjajno. Kada smo svi udružili snage i dali od sebe najviše i najbolje, uspeh nije mogao da izostane. Odlični rezultati na ovogodišnjem Balkanskom prvenstvu dobar su materijal za budućnost i Srbija ne treba da brine kada je veslanje u pitanju – rekao je po završetku Balkanijade Ivković.

Na izuzetnim rezultatima, takmičarima su čestitali i poželeli mnogo uspeha u daljem radu predsednik Veslačkog saveza Srbije Miljan Popović i predsednik Izvršnog odbora Dušan Kovačević.

Balkansko prvenstvo u veslanju jedno je od najvećih sportskih događaja u ovoj godini i okupilo je oko 400 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, Rumunije, Albanije i Turske.


 


 

BALKANSKO PRVENSTVO U VESLANJU 2022 - SVI REZULTATI 

BALKANSKO PRVENSTVO U VESLANJU 2022 - FOTO GALERIJA



Foto: VSS