Mačković i Vasić ponovo bronzani

U jednoj od najbržih i najneizvesnijih trka na „jezeru bogova“ u Lucernu, naš čamac je izgubio srebro u foto-finišu, kojim je utvrđeno da je australijski dvojac bio ispred našeg za pet stotinki


U trci za infarkt – bronza po navici. U nedelju je srpski dvojac bez kormilara, Martin Mačković i Miloš Vasić, na trećem ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa u veslanju, u švajcarskom Lucernu, osvojio treće mesto i bronzanu medalju. Naši najbolji veslači su tako odbranili odličje osvojeno u prvom izdanju ovog takmičenja, krajem maja u Beogradu.

Miloš Vasić i Martin Mačković (Foto: VSS)

U jednoj od najbržih i najneizvesnijih trka na „jezeru bogova“ naš čamac je od početka do kraja bio u borbi za jedno od odličja. Prvu poziciju su od početka zauzeli Australijanci Mur i Hil, a za petama su im sve vreme bili britanski i srpski dvojci. Na polovini staze posada Australije je imala tek desetak metara prednosti ispred Velike Britanije i Srbije, a u tom poretku je počela i poslednja četvrtina trke. Tada kreće zalet Britanaca i naših veslača, a Australija posustaje. Britanci Vejn-Grifit i Džordž preuzimaju vođstvo, a Mačković i Vasić izbijaju na drugo mesto. Srpski dvojac u sam završetak ulazi sa nekoliko metara prednosti u odnosu na Australiju, koja u tim trenucima dodaje gas i u ciljnu liniju ulazi poravnata sa Srbijom. Velika Britanija je pobedila sa nepunih dve sekunde prednosti (6:19,37), a naš tim gubi srebro u foto-finišu, kojim je utvrđeno da je australijski dvojac (6:21,11) bio ispred našeg (6:21,16) za pet stotinki! Martin Mačković i Miloš Vasić morali su da se zadovolje bronzanom medaljom, koju u osvojili i pre malo više od mesec dana na Svetskom kupu u Beogradu, pa im ostaje da održe formu za najvažniji veslački događaj ove godine, Svetsko prvenstvo u Češkoj, koje je na programu krajem septembra.

Finalnu trku u nedelju imao je i naš dubl skul, sa Aleksandrom Filipovićem i Aleksandrom Beđikom, koji je sa vremenom 6:15,53 zauzeo poslednje, šesto mesto, dok je najbolja srpska veslačica, Jovana Arsić, u B finalu skifa, osvojila treću poziciju (7:38,64).


III SVETSKI KUP U VESLANJU - SVI REZULTATI


Dejan ARANITOVIĆ