Dvojac i dubl skul u borbi za medalje

Finalne trke u švajcarskom Lucernu obezbedili su dvojac bez kormilara, Martin Mačković i Miloš Vasić, kao i dubl skul Aleksandra Filipovića i Aleksandra Beđika. Jovana Arsić u skifu nije ostala u konkurenciji za odličja


Dva srpska čamca veslaće u nedelju za medalje. Drugog dana trećeg ovogodišnjeg izdanja Svetskog kupa u veslanju, predstavnici Srbije izborili su dva finala. Finalne trke u švajcarskom Lucernu obezbedili su dvojac bez kormilara, Martin Mačković i Miloš Vasić, kao i dubl skul Aleksandra Filipovića i Aleksandra Beđika. Jovana Arsić u skifu nije ostala u konkurenciji za odličja, pa će u nedelju utehu da potraži u B finalu.

Nakon sjajnog izdanja u kvalifikacijama, u petak, Mačković i Vasić bili su drugi u svojoj polufinalnoj grupi (6:26,29), iza posade Australije, a bolje vreme imala je još samo Velika Britanija, koja je i u petak bila ispred svih. Finalna trka dvojaca bez kormilara zakazana je za nedelju u 10:15.

Naša dubl skul postava, Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik, takođe je zauzela drugo mesto u svojoj polufinalnoj grupi, ali sa mnogo boljim vremenom nego u kvalifikacijama (6:11,68), što je drugi najbolji rezultat u subotnjim trkama. Njihova borba za medalje počeće u nedelju u 14 časova.

Aleksandar Beđik (Foto: VSS)

Jovanu Arsić je u skifu samo nešto više od sekunde delilo od još jednog finala za Srbiju, jer je vreme 7:35,10 bilo dovoljno tek za četvrto mesto u polufinalu, pa će ona u nedelju morati u B finale, koje je na programu u 9:20.

Pomenimo i da su naši skifisti, Viktor Pivač i Dušan Slavnić, u subotu veslali u D finalu, u kojem je Pivač osvojio prvo mesto (6:58,40), a Slavnić četvrto (7:02,28).


D. A.