Svi na Palić

Od petka do nedelje (1-3. jula), Veslački savez Vojvodine i Veslački klub „Palić“ domaćini su jubilarnog 60. međunarodnog Otvorenog prvenstva Vojvodine u veslanju

Palićko jezero spremno je za veslače. Od petka do nedelje (1-3. jula), Veslački savez Vojvodine i Veslački klub „Palić“ domaćini su jubilarnog 60. međunarodnog Otvorenog prvenstva Vojvodine u veslanju. Osim u borbama za plasman na pokrajinskom šampionatu, veslači će na „Vojvodina Open-u“ bodove da sakupljaju i za međunarodni Dunavski kup.

- Ovog puta dočekujemo goste iz Mađarske, Severne Makedonije i Bugarske – o internacionalnom statusu regate govori Edmond Čipak, predstavnik domaćina, Veslačkog kluba „Palić“. – Žao nam je što neće biti naših stalnih gostiju, Hrvata, kojima se juniorsko prvenstvo preklapa sa regatom na Paliću.

Koliko domaćih klubova i veslača će da učestvuje na prvenstvu?

- Većina klubova se odazvala, pa očekujemo više od 250 takmičara u svim kategorijama. Nekada je ta brojka išla i do 450, ali nas je korona malo proredila.

Ovih dana širom Srbije vladaju velike vrućine, može li vreme da pokvari planove?

- Po tradiciji, u vreme regate pada kiša, a slične prognoze su i za predstojeći vikend. Jednom smo čak doživeli i mali tornado. Meteorolozi najavljuju vetar brzine od 20 kilometara na sat, a mi se nadamo da će da bude slabiji. Ali, bez brige. U slučaju lošeg vremena tu je ekipa od 20 spasilaca.

Poruka takmičarima i posetiocima?

- U zdravom telu – zdrav duh. Dođite da se takmičimo, ali i dobro zabavimo – poručuje Edmond Čipak.

Foto: VK "Palić" 

 

*****************************************************

U ČAST PREMINULOG DUGOGODIŠNJEG PREDSEDNIKA VK “PALIĆ”

Memorijalna trka „Tomislav Zvekanović“

 

Jedna trka na „Vojvodina Open-u“ imaće poseban značaj. Naime, u čast preminulog dugogodišnjeg predsednika Veslačkog kluba „Palić“, Tomislava Zvekanovića, najbolja juniorka u skifu dobiće poseban trofej.

Tomislav Zvekanović dao je veliki doprinos srpskom veslačkom sportu, posebno se istakao kao trener, a jedna njegova veslačica stigla je i do medalje na Svetskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji.

*****************************************************


Dejan ARANITOVIĆ